A Biszku-per folytatásáért

Nagy médiafigyelem kísérte azt a sajtótájékoztatót, amelyet Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára, a kommunizmus áldozatait segítő civil szervezetekkel együtt tartott 2015. június 12-én, pénteken, Budapesten, a Kúria épülete előtt.  Meghívta még a Kommunizmus Bűneiért Alapítvány képviselőit is. Mindazokat, akik aláírták a nyilatkozatot Ságvári-ügyben, és síkra szállnak a Biszku-per mielőbbi folytatásáért, s a mielőbbi ítélethozatalért.

A meghívottak között volt az 1956-os Magyar Szabadságharcosok Világszövetsége is, amelyet dr. Sántha Gábor elnök és Csigás Zoltán általános alelnök képviseltek.  Dr. Sántha Gábor elnök szerint kettős mérce van, minél előbb ítéletet várnak, mert Biszku Béla az utolsó emblematikus figura, és nagy szerepe játszott a rengeteg áldozatban. -

Csigás Zoltán alelnök felidézték a 301-es és a 300-as Hősök Parcellájában nyugvók, az 1956-os szabadságharc hősi halottainak és a megtorlások áldozatainak emlékét. Helyettük és nevükben kérte a bíróságot, hogy 25 évvel a rendszerváltoztatás után, hozzanak ítéletet Biszku Béla ügyében. 

Rétvári Bence, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) alelnöke  sajtótájékoztatót tart a Biszku-perrel kapcsolatban a Kúria épülete előtt. 
Balról: Dr. Sánta Gábor, az 1956-os Magyar Szabadságharcosok elnöke, Csigás Zoltán, az 1956-os Magyar Szabadságharcosok Világszövetségének alelnöke, jobbról Menczer Erzsébet, a Szovjetunióban volt Magyar Politikai Rabok és Kényszermunkások Szervezetének (Szorakész) elnöke.

- Fotó: Varga Imre -