In memoriam Arany Tibor

Mély szomorúsággal tudatjuk, hogy a legendás 1956-os egykori pesti srác, Arany Tibor már nincs közöttünk.

2017. május 20-án, szombaton hosszantartó betegség után, 84 évesen elhunyt, az 1956-os Magyar Szabadságharcosok Világszövetségének elnökségi tagja. Az 1956-os Magyar Szabadságharcok Világszövetség elnöksége őszinte részvétét és együttérzését fejezte ki a z elhunyt Arany Tibor családjának.Tagságunk tiszta szívből gyászolja bajtársunkat, aki számunkra mérce, példa és jelkép is volt.
Tisztelettel őrizzük emlékezetünkben bajtársunkat, volt elnökségi tagunk emlékét, aki aktív és fontos politikai szereplője volt Világszövetségünknek.Az elnökség – a családdal egyeztetve – a későbbiekben gondoskodik a méltó temetésről.

Arany Tibor huszonhárom esztendős korában részt vett az 1956-os forradalomban és szabadságharcban. Emiatt menekülnie kellett. Embert próbáló erőveszítések árán sikerült átszöknie a határon.

45 évig élt Amerikában, de ott is minden tőle telhetőt megtett itthon maradt bajtársaiért – fáradtságot nem ismerve és anyagi áldozatokat is hozva – mindenkor megtartotta magyarságát. Csak testben hagyta el az országot, lélekben nem.

Egyik létrehozója volt a Pesti Srác Alapítványnak, s hazatelepülve első útja Erdélybe vezetett. Nagyajtán saját költségén rendbe hozatta Moyses Márton szülőházát, és emléktáblát helyezett el azon 2005. május 15-én.

Életét és tevékenységét a Jött, mint a vadvirág a réten címmel interjú-kötet örökíti meg.