Végső búcsút vettünk Dobos Lászlótól, Karcag polgármesterétől

A Városháza előtti téren katolikus szertartás szerint tartott búcsúztatón - amelyen a gyászolók egy-egy szál fehér virággal fejezték ki részvétüket - jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó is. 

- Dobos László polgármester ravatalánál, - "Karcag város minden polgára, politikai közösségünk minden tagja nevében hajtok fejet Dobos László életműve, a köz szolgálatában végzett fáradhatatlan munkája és emberi szerénysége előtt. (...) Példáját, emberi hitvallását, mély elkötelezettségét a város és a kun emberek mellett értékként magunkkal visszük" -  mondta beszédében a karcagi származású Varga Mihály pénzügyminiszter.

A szintén karcagi Fazekas Sándor, a földügyi szabályozás érvényesítésének koordinálásáért felelős kormánybiztos, fideszes országgyűlési képviselő is beszédében búcsúzott az elhunyt Polgármestertől.

Világszövetségünk elnöksége, a karcagi szervezet elnöke és tagjai ravatalánál fejet hajtottunk Dobos László polgármester emléke előtt és elhelyeztük a kegyelet virágait.

A szertartás alatt zuhogó eső ellenére a Városháza előtt velünk együtt több száz karcagi polgárral búcsúztunk az  igazi hazafitól, aki egész életében szerette Magyarországot.

Talán nem túlzás az érzés részemről, hogy még az Isten is siratta  Dobos László polgármestert az igazi kun, magyar embert.

Az önkormányzat honlapján olvasható életútja: " Dobos László 1957. november 3-án született Karcagon. Tanári pályáját 1981-ben kezdte testnevelés–földrajz szakos tanárként a helyi Gábor Áron Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskolában. 21 évig tanított. 1994-től volt önkormányzati képviselő, Karcag Fidesz–KDNP-s polgármestere, a Fidesz városi szervezetének elnöke, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés tagja a közgyűlésben 1998-tól dolgozott. 2002 és 2010 között alpolgármestere, utána polgármestere volt Karcagnak."

A szertartás után a karcagi szervezet tagjaival közösen emlékeztünk meg Dobos László polgármesterről. Béres Sándor karcagi elnök beszédében többek között felidézte a Polgármester úr tevékenységét. A szervezet tagjaként segítette a közösség munkáját, valamint irodahelyiséget is biztosított az eredményesebb munka végzéséhez. Meghívására rendszeres résztvevői voltunk a karcagi birkapörkölt-főző versenynek. A pályázati lehetőségek biztosításával, a programok szervezéséhez nyújtott nagy segítséget a szervezetnek.

Dr. Sántha Gábor Világszövetségünk elnöke is méltatta Dobos László polgármester tevékenységét és  az '56  emlékének megőrzéséért kifejtett munkáját.