Elnöki köszöntő

Tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt,
az 1956- os Magyar Szabadságharcosok Világszövetségének honlapján!

Külön tisztelettel köszöntöm azokat, akik az interneten "barangolva" érdeklődnek Világszövetségünk munkájáról. Az érdeklődők mellett, külön szeretettel köszöntöm Bajtársaimat. Mint az 1956-os Magyar Szabadságharcosak Világszövetségének elnöke szeretném, hogy honlapunk valamennyi látogatója számára hasznos információkkal  szolgáljon.

Világszövetségünk címerén a Kossuth címerpajzs tetején az 1956-os dátum olvasható, oldalról babér és tölgyfaág öleli, amely az összefogást jelentő kézfogásból indul. Ez határozza meg célunkat EMLÉKEZZ – EMLÉKEZTESS.

Bizony emlékezni és emlékeztetni kell, mert egyre kevesebben vagyunk, akiknek személyes emléke és kapcsolata van Rákosiék rémuralmával és a világot ámulatba ejtő, a kommunista birodalmat megrengető 1956-os forradalmunkkal és szabadságharcunkkal. A hajdani pesti srácok és lányok - a forradalom legendás hősei - már vagy meghaltak, vagy ősz öreg emberekké nemesedtek.

Tennünk kell azért, hogy az 1956-os forradalom és szabadságharc örök és fénylő példa maradjon a magyar és világtörténelemben. Nem engedhetjük, hogy a magyar nép hősi helytállásának fénye halványuljon. Be kell, hogy épüljön az utánunk következő nemzedékek mindennapjaiba. Bibó Istvánt idézve: "… a magyar népnek az a feladata, feledéssel, elszürküléssel szemben tisztán őrizze meg a maga forradalmának zászlaját."

Folyamatosan szeretnénk bemutatni a különböző helyeken található 1956-os emlékművek, emléktáblák fényképeit, s röviden szólni azokról a jeles személyiségekről és eseményekről, akik, s amelyek ezekhez kapcsolódnak.

Megemlékezünk elhunyt bajtársainkról, bemutatunk olyan harcostársakat, akiknek sorsa különleges, tanulságos, s emberi-, erkölcsi-, lelki- értékeket hordoznak.

Megjelenésünkkel a világhálón - többek között - célunk az is, hogy jövőnk letéteményesének, az ifjúságnak hiteles képet adjunk kivételes erkölcsi tisztaságú mártírjainkról, hőseinkről, egy büszke nemzet helytállásáról, s világméretű jelentőségű forradalmáról, szabadságharcáról.

Hazafias érzéssel, nemzeti elkötelezettséggel és büszke magyarságtudattal ajánlom figyelmükbe honlapunkat, s kérem, vegyenek részt szerkesztésében, mert céljainkat csak együtt tudjuk elérni.

Budapest, 2021. szeptember 15.

                                                                                            Tisztelettel:

                                                                                                           Csigás Zoltán
                                                                                                                 elnök