Elnökségi ülés (2020. november 17.)

A pandémia miatt rövidített és a járványügyi intézkedéseket figyelembe véve tartottuk meg az ülésünket. Dr. Sántha Gábor elnök  köszöntötte Kű Lajost az Aranycsapat Alapítvány elnökét, a müncheni olimpia  ezüstérmesét, a belgiumi labdarúgó-Európa bajnokság negyedik helyezettjét, ahol a magyar csapat egyedüli gólját ő szerezte meg.

Kű Lajos ismertette az Aranycsapat Alapítvány céljait. Elmondta, hogy 2004-ben egy új kezdeményezést indított el, az Aranycsapat Alapítvány elnökeként meghirdette a Kárpát-medence diáksportjának felemeléséért indított mozgalmat. Dr. Sántha Gábor ezek után elmondta, hogy Világszövetségünk keretében megalakuló ifjúsági tagozata is  bekapcsolódna és részese szeretne lenni ennek a munkának.
Fenyvesi József elnöki tanácsadó vállalta az együtt működési tervezetet kidolgozását.

 Ezek után Kű Lajossal életének egy- egy epizódját mesélte el: (az elhangzottakból kiemelve )
„Kutas István mindig kedvelt engem, és ma már tudom, hogy amikor magához hívatott, az az ügynökei miatt volt, tudom is, ki jelentgetett rólam, de nem árulom el. Antiszemitának próbáltak beállítani, mert Kutas is zsidó volt, pedig antiszemita biztos, hogy sohasem voltam. Mindenesetre kapóra jött a vád, mert ha nem lettem volna rászorulva a szökésre, maradtam volna én is, amit nagyon bánhatnék, mert csodálatos életem volt kinn, minden nap hálát adok érte. Eljutottam olyan helyekre, amiről korábban álmodni sem mertem, láttam Rio de Janeirót, az inkák szent helyét, Cuzcót, Ausztráliában a helyet, ahol Cook először szállt partra, és folytathatnám. A Wembleyben pályára lépni a BEK-döntőben pedig életem legcsodálatosabb élménye volt, ha itthon maradok, sztárjátékossá válni a Volánban annyi esélyem sem lett volna, mint Szálasinak a Népbíróság előtt. A BEK-döntő után volt egy meglepő találkozásom, hiszen a lelátón egyszer csak magyarul rám szólt valaki: »Te meg mit keresel itt?« Barcs Sándor volt, az UEFA akkori alelnöke. Nagy kommunista volt az öreg, de igazán rendes ember, aki szerette a futballistákat. Megkértem, intézze már el, hogy édesanyám kijöhessen hozzám, hiszen másfél éve nem láttam már. Elintézte, és nagyon hálás vagyok neki ezért.”

Részletesebb  élettörténet itt olvasható: http://www.naputonline.hu/2018/03/30/ku-lajos-eletrajzom/